Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarımsaklı levrek

Balıkların kılçıklarını ve kafalarını çıkarıp dörde bölün. Balık kemiklerinin üzerine su ve tuz koyup kaynatın. Soğutup süzün. Jülyen doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin. Sarımsak ve maydanozu ekleyin. Ocağı kısıp balık dilimlerini tavaya koyun. Baharatları ve balık suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
* 2 adet iri levrek
* 20 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet kırmızı biber
* 1 adet dolmalık biber
* 5 dal maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
* 2.5 su bardağı su

Mantarlı spagetti
Spagettiyi, tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer taraftan bezelyeleri haşlayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine temizleyip dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin ve bezelyeleri ilave edin. Daha sonra kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip beş dakika daha pişirin. Haşlanan makarnayı süzüp servis tabağına alın. Mantarlı karışımı üzerine dökün. Kiraz domatesle süsleyin.
MALZEMELER
* 1/2 paket spagetti
* 1 su bardağı bezelye
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 400 gr. mantar
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz
* Pul biber
* Karabiber
Süslemek için:
* 3 kiraz domates

Çikolatalı cevizli kek
Şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı yağ ve suyu ilave edin. Ceviz, fındık, kakao ve vanilyayı da karışıma katın. Kabartma tozunu una ekleyip harca ilave edin. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp kek soğuduktan sonra ortasına koyun.
MALZEMELER
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un
Üzeri için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA