Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı revani

Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp üzerine mısır serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Üzerini Hindistan cevizi ve mısırla süsleyin.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı konserve tane mısır
4 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Süslemek için: Hindistan cevizi

***
Buğday çorbası
Buğdayı bir gece önceden, üzerini geçecek kadar suda kaynatın, bu şekilde bekletin. Ertesi gün içine nohutları ekleyerek bir taşım kaynatın. Bir kapta yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan biraz koyarak yoğurdu ılıklaştırın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorbanın üzerine nane dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
1/2 kilo yoğurt
1 çorba kaşığı nane
***
Hamsi dolması
Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Bir tavaya sıvı yağı koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blender'dan çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Bütün balıkları bu şekilde hazırlayıp galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
1 kg. hamsi
Tuz
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA