Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

Yemeklik doğranmış soğanı margarinde iyice kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika iyice karıştırın. Üzerine suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1'er adet patates, havuç, kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz

Soğan soslu antrikot
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı sekiz parçaya bölüp zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan ve sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
6 parça antrikot
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Soğan sos için:
1 kg, soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı sirke
Tuz

Sodalı börek
İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı da karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri yerleştirin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet yufka
2 şişe soda
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA