Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu kereviz
4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Soyulup halka halka doğranmış kerevizleri, limon suyu eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.

Örgü poğaça
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz
1 paket kabartma tozu
Bütün malzemeyi yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak çay bardağı büyüklüğünde açın. Ortasında boşluk bırakıp kenarlardan eşit aralıklarla verev, dışa doğru kesin. Kesilen parçaların kenarlarından tutup ortasına doğru uçlarını birleştirerek örgü olacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Zeytinli püre
2 adet patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytin
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta beş dakika çevirin. Ocaktan alıp ikiye bölünmüş zeytin, kıyılmış fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA