Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarımsakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya tavuk suyunu ekleyip sarımsaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
***
Tatlı simit
Hamuru hazırlamak için ılık süt, maya, şeker ve biraz unu karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını da ekleyip un katarak yumuşak bir hamur yapın. Karıştırırken içine tuz da atın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizde uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derecede 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
25 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı 1.5 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un