Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates suflesi

Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Akını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan kalıplara boşaltın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz ve karabiber

***
İncirli dürüm
Ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün. Uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Lavaş ekmeğini, büyüklüğüne göre birkaç parçaya keserek servis yapın.

MALZEMELER
4-5 adet lavaş ekmeği
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı ince kıyılmış kuru incir
100 gr. keçi peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA