Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk güveci

İki çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine tavuğu ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine un ekleyip birkaç dakika kavurun. Su, tuz ve karabiberi katın. Suyu biraz kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Havuç, patates ve kereviz sapını küp doğrayın. Kalan tereyağında yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine sırasıyla, patates, havuç, kereviz ve bezelye ekleyin. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca, üzerine tavuğu ekleyip karıştırın. Tavuklu karışımı küçük güveç kaplarına pay edip 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet kuşbaşı tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı un
3 su bardağı ılık su
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
5 dal kereviz sapı
1 adet orta boy soğan
1.5 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber

***
Ekmek pane

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Peyniri dilimleyin. İki ekmeğin arasına dilimlenmiş peynirden koyun ve kenar kısımlarını una bulayın. Sonra süte batırın. En son olarak da ekmeğin her tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Bu işlemi diğer ekmeklere de uygulayın. Ekmekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER
100 gr. beyaz peynir
1 su bardağı süt
10 dilim tost ekmeği
4 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
***
Çökelek salatası

Soğanı, maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.

MALZEMELER

100 gr. çökelek
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA