Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu balık çorbası

Bir gece önceden ıslanmış nohudu, biber ve bir diş sarımsakla haşlayın. Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Balığı haşlayıp ekmek içi, dört diş sarımsak, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla blendırdan geçirin. Küçük köfteler yapıp unlayın ve kızartın. Nohudu balığın haşlama suyuyla aynatın. Çorbayı servis tabağına alıp köfteleri koyun. Zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve limon suyunu çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 kg. beyaz etli balık fileto
1 adet biber
5 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 adet limon
1 çorba kaşığı maydanoz


***

Mantarlı tavuk
Jülyen doğranmış tavuk eti, köri, soya sosu, karabiber ve pul biberi harmanlayıp yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin.

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA