Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli türlü

Eti kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup çok az sıcak su ilave ederek 5-10 dakika pişirin. Etler biraz pişince üzerine irice doğranmış kabak, havuç, patlıcan ve patatesi koyun. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da ilave edip hep birlikte 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
200 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik

***
Mozaik salata
Bürüksel lahanasını, taze fasulyeyi ve brokoliyi buharda sekiz dakika haşlayın. Havucu ve biberleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri büyük bir kapta karıştırın. Hardalı, zeytinyağını ve limonu küçük bir kapta çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
200 gr. brokoli
200 gr. taze fasulye
100 gr. bürüksel lahanası
2 adet havuç
2 adet sarı çarliston biber
1 adet kırmızıbiber
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
***
Çay simidi
Unu bir kaba alıp ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. un
200 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA