Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soyalı pırasa

Pırasa ve havuçları verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
1 kg. pırasa
3 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su 2'şer çorba kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
1 adet limonun suyu

***

Hardallı bisküvi

Bir kapta un, tereyağı, hardal, kabartma tozu, kırmızı pul biber, rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. En son yumurtayı kırıp yoğurarak hamuru toparlayın ve unlanmış düz bir zeminde açın. Kare kare kesip üzerine susam serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 190 derecede 15 dakika pişirin.

MALZEMELER 8 KİŞİLİK
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA