Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli pırasa çorbası

Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Pırasaların beyaz kısımlarını ince halka şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip unun kokusu gidene dek kavurun. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra köfteri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER 6 KİŞİLİK
1/2 kg. pırasa
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz ? Karabiber
5 su bardağı et suyu
Köftesi için:
300 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzerine:
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı

***
Kabak tatlısı

Kabakları iri parçalar halinde doğrayın. Üzerine şekeri, tarçın kabuğunu, kuru erikleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika kendi suyu ile pişmeye bırakın. Pişen kabakları servis tabağına almadan önce üzerine vanilya serpin ve beş dakika kapağı kapalı olarak bekletin.

MALZEMELER 6 KİŞİLİK
2 kg.kabak
2 su bardağı toz şeker
5 adet kuru erik
1 paket vanilya
1 adet tarçın kabuğu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA