Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşarlı biftek

Etlere tuz ve karabiber serpin. Her dilimin üzerine çemen sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Tereyağını eritip ruloları arkalı önlü şekilde kızartın. Etler suyunu çekince üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.

MALZEMELER
750 gr. ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı çemen
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Kekik Pul biber

***
Karamelli şeker

Bademleri beş dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. İki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı tuzsuz badem
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
2 damla limon suyu
***
Humuslu tost

Nohutu haşlayıp suyuyla birlikte robottan geçirin. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip robottan tekrar çekerek humusu hazırlayın ve ekmeklerin yarısının üzerine sürün. Diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp tost hazırlayın. Yumurta ve sütü çırpın. Hazırladığınız ekmekleri önce karışıma daha sonra susama bulayıp kızartın.

MALZEMELER
12 adet tost ekmeği
2 su bardağı nohut
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
1 adet limonun suyu Ekmekleri bulamak için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı susam

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA