Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Bezelyeli tavuk dolması
2 adet bütün tavuk kalça
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
Taze kekik
Biberiye
Tuz
Karabiber
Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır, dereotu, taze kekik, biberiye ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecedeki fırında pişirin.

Kremalı poğaça
1 kutu krema
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kibrit kutusu yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Maydanozu kıyıp ezilmiş peynirle karıştırın. Başka bir kapta yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli karışımdan koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.

Kayısı püreli dondurma
25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurmayla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA