Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yeşil püreli somon
2 dilim somon
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber Püre için:
2 adet patates
4 dal brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 dal maydanoz
1 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Patates ve brokoliyi ayrı ayrı haşlayıp bir kaba alın. Tereyağı ve sütü ısıtın, sebzelere ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip blender'dan geçirin. Yumurtayı, tuz ve kırmızıbiberle çırpın. Una da karabiber ve tuz ekleyin. Beko ShockFreeze'den çıkardığınız somon dilimlerini önce una, sonra yumurtaya, sonra yeniden una bulayıp sıvı yağda kızartın. Yeşil püreyle birlikte servis yapın.

Diyet salata
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet salatalık
5 yaprak roka
1/2 adet kırmızı kıvırcık salata
10 adet küçük mozzarella peyniri
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Domatesi doğrayın. Havuç ve salatalığı rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi de incecik doğrayın. Yıkanmış salata yapraklarını ve rokayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Peyniri de katıp tüm malzemeyi harmanlayın. Daha sonra limon suyu ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

Çikolatalı çilek şöleni
200 gram çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı çiğ krema
200 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Çilekleri yıkayıp bir tabağa alın. Üzerine pudra şekerini koyup 10 dakika kadar bekletin. Bu arada çikolatayı eritip içine tereyağını ekleyin ve karıştırıp sos kıvamına getirin. Sosu servis yapacağınız kaplara bölüştürün. Üzerine doğranmış çilekleri koyun. Çırpılmış kremayla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA