Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı bezelye

Bezelyeleri ayıklayın. Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp havuçları ve patatesleri 2-3 dakika soteleyin. İki dakika sonra ince doğranmış domatesi ekleyip beş dakika daha soteleyin. Bezelyeleri tencereye ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Sarımsak, kesme şeker ve tuzunu ilave ederek pişirin.

MALZEMELER
1 kilo bezelye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet domates
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kesme şeker
Tuz

***
Su böreği
Öncelikle tepsiyi yağlayın. Yufkaları tepsi ölçüsünde kesin. Tepsiye 20 adet yufkayı yerleştirin, üzerine ufalanmış peyniri ve kıyılmış maydanozu serpin. Kalan yufkaları üzerine koyup dilimlere ayırın. Süt, yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın, böreğin üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin.

MALZEMELER
40 adet baklava yufkası
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
500 gram beyaz peynir
6 dal maydanoz
1 adet yumurta


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA