Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelye çorbası

Patates, domates ve soğanı doğrayın. Sarımsak ve maydanozu ince kıyın. Margarinle soğanları kavurun. Ardından patates, sarımsak, maydanoz ve dereotunu ekleyin. 5 dakika daha kavurup domatesi ilave edin. 5 dakika daha pişirip içine et suyu katın. Su kaynayınca bezelyeyi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp 15 dakika daha kaynatın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 demet dereotu
4 diş sarımsak
6 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber

İncirli kurabiye
İncirleri üç dakika sıcak suda bekletip ince ince kıyın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Biraz ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp dağınık şekilde yuvarlaklar yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
3-4 adet kuru incir
1/2 portakalın kabuğu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar kepekli un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. margarin
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA