Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelyeli tavuk bonfile

Kabak ve patlıcanları halka şeklinde doğrayın. Tavuk etlerini tuz ekleyip daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Bu arada ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika boyunca kavurun. Sütü ekleyin ve koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.
MALZEMELER
2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gr. tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz

***
Çıtır makarna

Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Kalan galeta ununu da üzerine bolca serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı makarna
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
3 yaprak fesleğen
***

Patlıcanlı muhammara

Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarımsak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Ekmeklerin üstüne sürüp nane ve cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber, nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA