Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biber halkasında köfte 6 KİŞİLİK

Biberleri halka halka doğrayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, limon suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi, üzerine azar azar su ilave ederek yoğurun. Harçtan büyük parçalar koparıp biber halkalarının içine yerleştirin. Biberli köfteleri yüksek ısıdaki sıvı yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1'er adet sarı ve kırmızı biber
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sirke
1/2 su bardağı su
TuzKarabiber

***
Patatesli gül böreği
Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış taze soğanı, baharatları ve salçayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp üzerlerine yumurtalı karışım sürün, iç malzemeyi yayın. Rulo haline getirip gül şeklinde sarın. Kalan yumurtalı karışımı üzerlerine sürüp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER
6 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta İçi için:
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
***
Kadayıf dolması
Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sıkı sıkı sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
500 gr. kadayıf
1 su bardağı ceviz
2 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA