Çöp şiş
400 gr. kuzu kuşbaşı et
2 adet domates
Kekik
2 diş sarımsak
Kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kuşbaşı etlerin üzerine zeytinyağı döktükten sonra 20 dakika dinlendirin. Bu işlemin ardından yanmamaları için ıslattığınız çöp şiş çubuklarına etleri geçirin ve ızgarada pişirin. Rendelenmiş domatesi zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakla beş dakika pişirin. Etler pişince üzerine baharatları ekleyin ve domates sosuna batırarak servis yapın.
Havuç köftesi
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Havuçları haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.