Patlıcanlı nuar
* 3 dilim nuar
* 4 adet kemer patlıcan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 4 adet sivri biber
* 5 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 1.5 su bardağı yoğurt
* 3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Tuz
* Karabiber
Patlıcanları soyup bir parmak uzunluğunda doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Doğranmış biberleri ekleyip pişirin. İki diş dövülmüş sarımsak ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu sütle karıştırıp dökün ve beş dakika pişirin. Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin; tuz, karabiber ve nar ekşisini ekleyip ocaktan alın. Kalan sarımsakları yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sebzeleri ve eti koyun. Sebzelerin ve etin kalan suyunu üzerine gezdirin.
Tarçınlı helva
* 2 su bardağı irmik
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 2 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı şeker
İrmiği , rengi dönene kadar, yaklaşık 20 dakika tereyağında kavurun. Süt ve şekeri bir taşım kaynatın ve irmiğin üzerine dökün. Tarçını da ekleyip karıştırın. Helvayı ocaktan alın, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Üzerine ceviz koyarak servis yapın.