Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kayısılı pilav

Küp küp doğranmış soğanı, Teremyağ'da kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuş üzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu da ekleyin. Pirinci yıkayıp cevizle birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika önce yüksek, daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Demlendirdikten sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı su
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay bardağı iri parçalar halinde ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 dal dereotu

Mantarlı hindi sote
MALZEMELER
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1/2 kg. kuşbaşı hindi
400 gr. mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz

Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsağı ezin veya rendeleyin. Tencereye Teremyağ'ı alın ve eritin. Hindi etini ekleyin, kendi suyuyla beş dakika kavurun. Sonra soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Domatesleri ve mantarları da ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA