Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Simit börek

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
İçi için:
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz
2 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı

Doğranmış mantarları yağda 10 dakika pişirin. Doğranmış soğanları ekleyin, üç dakika daha pişirip içine tuzu ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Unu tereyağında kavurup bir su bardağı sütü ekleyin. İki dakika kaynatıp mantarlı harçla güzelce karıştırın. Milföy hamurlarını ıslatıp biraz açın ve orta kısmına harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.


***
UN ÇORBASI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
Tuz
Unu, hafif sararana dek sıvı yağda kavurun. Ateşten alıp biraz su katarak ezin. Tekrar ateşe koyun. Suyun tamamını katıp karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA