MALZEMELER
1 kg. büyük boy havuç
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurtanın sarısı
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirin.
Tahinli katmer
MALZEMELER
2 adet yufka
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tereyağı ve tahini karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine tahinli karışımın yarısını sürün, kıyılmış ceviz ve şekerin yarısını serpin. Kare şeklinde katlayıp az yağ sürülmüş tavada kızartın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.