MALZEMELER
20 adet baklava yufkası
3 adet normal yufka
500 gr. kıyma
3 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
1 yumurta
Soğanları bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. İçine tuz, karabiber serpip soğumaya bırakın. Fırın tepsisine bir tane yufkayı yayın. Üzerine üç tane baklava yufkası serin. Tekrar normal yufka ve iki kat baklava yufkası yerleştirdikten sonra üzerine kıymalı harcı serin. Yufkalar ve baklava yufkasını kat kat üzerine tekrar yerleştirip dilim dilim kesin. Kalan tereyağını eritip süt ve yumurtayla çırpın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişi
ISPANAK SOTE
MALZEMELER
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
Ispanakları yıkayıp yapraklarını koparın ve iyice süzün. Kıyılmış soğanı zeytinyağında üç dakika kadar kavurun. Ispanak yapraklarını tencereye ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. Pişen ıspanakların üzerine rendelediğiniz sarımsakları ekleyin. Havuçları rendeleyerek ıspanakla karıştırın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.