YAZARA MAİL GÖNDER Havuç çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
3 su bardağı su
Tuz

Rendelenmiş soğanları yağda kavurun. Havuçları iri iri doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları, şekeri, tuzu, karabiberi ve unu ilave edin, bir-iki dakika kadar kavurun. Üzerine su ekleyerek havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.


***
ÜZÜMLÜ AYVA TATLISI

MALZEMELER
3 adet ayva
1 su bardağı
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm
Portakal suyu
1 çay bardağı yeşil üzüm suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı haşhaş

Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.