YAZARA MAİL GÖNDER Baklalı sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
200 gr. kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg. yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. asma yaprağı
Tuz
Kaburga kemiği
Karabiber

Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.

KABAKLI PORTAKAL PELTESİ
MALZEMELER
200 gr. haşlanmış tatlı kabak
6 adet portakalın suyu
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı su

Portakal suyunu, şekeri ve suyu kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp vanilyayı ekleyin ve portakallı karışıma dökün. Koyulaşınca içine haşlanmış ve ezilmiş kabakları da ekleyip mikserden geçirin ve kapların içine aktarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.