YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zeytinyağlı karnabahar
1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz
Soğanları soyup zeytinyağında bütün olarak beş dakika sote edin. Havuç ve patatesleri doğrayın. Önce havuçları, sonra patatesleri soğana ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika pişmeye bırakın. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Kesme şekeri ve tuzu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Kabak çorbası
1 kg. balkabağı
2 adet havuç
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
6 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 kutu krema
Pul biber
Doğranmış kabak, havuç, biber ve soğanı et suyuyla birlikte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Robottan geçirip püre haline getirin. Zencefil, krema ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kaynadıktan iki dakika sonra ateşi kapatın. Küp küp kesilip tereyağında kızarmış ekmekle sunun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.