MALZEMELER
4.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
Tuz
2 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış zeytin
200 gr. ezilmiş beyaz peynir
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edip sütü ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip bunu azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik kalıplara taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.
KEREVİZ DOLMASI
MALZEMELER
4 adet kereviz
1 adet soğan
300 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 su bardağı ince pirinç
1/2 demet dereotu, maydanoz, nane
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış yeşillikler ve pirinci yoğurun. Kerevizleri limonlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Ardından kerevizlerin içini bir miktar boşaltın. Kıymalı harcı kerevizlerin içine paylaştırın. Üzerine çok az su ilave edip 20 dakika kadar pişirin.