YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı turta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1.5 su bardağı un
75 gr. margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
100 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Un ve margarini karıştırın. Üzerine yumurta ve su ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin. Fırın kabına yayıp 225 derecelik fırında beş dakika pişirin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı yağda soteleyin. Doğranmış ıspanak, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip hamurun üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında pişirin.
Dereotu çorbası

MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı un
3 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk suyu
2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
1/2 limonun suyu
Rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsağı sıvı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip karıştırarak hafifçe kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince ince kıyıp çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu katın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.