Hamur için gereken malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru beş dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Yumurtaları çırpın, şekeri ekleyip karıştırın. Kıyılmış fındıkları ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın, kalıpların içine yerleştirin. Kenarlarının yüksek olmasına özen gösterin. İçine de fındıklı karışımdan dökün. Hamurdan ince şeritler yapıp üzerine iki tane yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
200 gr. tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı şeker
İçi için:
300 gr. kıyılmış fındık
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Lorlu mantar dolması
Mantarların saplarını çıkarıp tepsiye dizin. Peynir, dövülmüş sarımsak, kıyılmış yeşillikler, tereyağı ve yumurtayı karıştırıp mantarların içlerine doldurun. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
10 adet mantar
200 gr. lor peyniri
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
10 dal dereotu
1 adet yumurta