Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Enginarlı bezelye
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
4 adet enginar
1/2 limonun suyu
2 adet kesmeşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
Tuz
Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra altı parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin kılçıklarını temizleyin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin.

Sütlü tarhana çorbası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp beş dakika kavurun. Salçayı, sütü ve suyu da ekleyip sürekli karıştırın. Birbiriyle bütünleşince üzerine su ısınmadan hemen tarhanayı ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar pişince ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER