YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Baklalı yahni
500 gr. taze bakla
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 diş sarımsak
4 adet domates
1 adet soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Karışımı bir tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.

Domatesli semizotu salatası
2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarımsak
3 adet salatalık
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.