YAZARA MAİL GÖNDER Elmalı turta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
250 gr. margarin içi için:
5 adet elma
10 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı un
50 gr. ceviz içi
150 gr. frambuaz Üzerine:
1 adet yumurta sarıs

Un, su ve margarini yoğurun. Hamurun üçte ikisini kalıbınızın büyüklüğünde açıp önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. İçi için elmaları küp küp doğrayın, üzerine toz şeker ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Kalan malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açıp üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Limonlu tavuk ızgara
MALZEMELER
8 parça tavuk eti
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker

Geniş bir tavayı ısıtın. Şeker, yarım limonun suyu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile inceltip tavaya alın ve karamel rengini alana dek kızartın. Diğer tarafını çevirip kalan limon suyunu ilave edin. Tavadan almaya yakın dereotu ve tuz ilave edin. Birkaç dakika dinlendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.