YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

SUSAMLI TARÇINLI KURABİYE
3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta akı
4 çorba kaşığı susam
Tereyağı, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akı, tarçın, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun. İstediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapın. Önce yumurta akına, sonrasında da susama bulayıp tepsiyse dizin ve 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın.

SEBZE DÖNERİ
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1'er adet kabak ve patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yufkayı düz bir zemine yayıp bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan, biber ve kabağı ince ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip tavada ya da fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.