YAZARA MAİL GÖNDER Havuçlu bonfile

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet havuç
400 gr. bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
Karabiber

Bonfileleri uzun ve ince bir şekilde kesin. Hardal, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Etleri bu karışımın içinde 10 dakika dinlendirin. Ardından tereyağında karıştırarak pişirin. Havuçları ince ince doğrayıp zeytinyağında dört dakika kadar kızartın, etleri ekleyip birlikte iki dakika daha pişirin.

Zerdeçallı makarna

MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Makarnayı tuzlu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin; rendelenmiş sarımsağı, kırmızı biberi, tuzu ve zerdeçalı katıp karıştırın. Üzerine makarnayı ekleyip harmanlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.