YAZARA MAİL GÖNDER Mercimekli börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mercimeği üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Haşlanmış mercimeği, soğanla harmanlayın. İçine ezilmiş patatesi de ekleyin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Mercimekli harcın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın, tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
1 adet patates
1 su bardağı mercimek
1 soğan
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

Vejetaryen patlıcan sarma

Patlıcanları uzun ince dilimler halinde kesin, fırında ya da yağda kızartın. İnce doğranmış mantarları yağda soteleyin. Doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip dört dakika pişirin. Karışımı patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın. Fırın tepsisine dizip 10 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 adet kemer patlıcan
1 adet domates
3 adet sivri biber
8 adet mantar
3 diş sarımsak
6 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.