YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Asma yaprağı ile tavuk rulo
4 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
2 adet patates
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
10 adet asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Havuç ve patatesleri haşlayıp ezin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Asma yapraklarını iki-üç dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Düz bir zemine yaydığınız streç filmin üzerine bir parça tavuk koyun. Asma yaprağını üzerine yayın. En üste havuçlu patatesli ezmeden koyun. Streç film yardımıyla rulo yapın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Kaynar suya atarak haşlayın. Streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Mürdüm erikli irmik tatlısı
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt Üzeri için:
200 gr. mürdüm eriği
Tencereye sütü koyup üzerine şeker ve irmiği ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşıp göz göz olunca suyla ıslatılmış kaba boşaltın. Soğuyunca buzdolabına alın, yarım saat bekletip servis tabağına ters çevirin. Üzerine erikleri dizip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.