YAZARA MAİL GÖNDER Beğendili tavuk sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
600 gr. tavuk göğüs eti
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini yağda soteleyin. Küçük küçük kesilmiş biber ve domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Unu tereyağında kavurun. Üzerine sütü ilave edip karıştırarak pişirin. Ezilmiş patlıcanı ekleyip karıştırın. Beğendinin üzerine tavuk soteyi koyarak servis yapın.

Tarçınlı çörek
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassıltın. İçlerine tarçın, ceviz ve pudra şekeri karışımı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecedeki fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.