Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru erikli et

MALZEMELER
1 kg. kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
Tuz
10 çorba kaşığı kızılcık suyu
200 gr. çekirdeksiz kuru erik

Eti tereyağında kavurun. Tavada kalan yağa dövülmüş ceviz, su ve kızılcık suyu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin.


***
Erişteli yeşil mercimek çorbası

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Pul biber

Mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra beş-altı su bardağı suyla birlikte yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Domatesi ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

***
Cevizli çörek
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı pekmez

Ekmek hamurunu, üzerine ekleyeceğiniz sıvı yağı iyice çekene kadar yoğurun ve kabarması için bekletin. Kabarınca ince açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırın, hamurun her tarafına sürün. Cevizi de serpip şeritler halinde kesin ve rulo yapın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz pekmez gezdirip elinizle yayın. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA