YAZARA MAİL GÖNDER Ekşili bakla topları

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bakla, doğranmış soğan ve sarımsakların üzerine zeytinyağını ve bol limon suyunu döküp pişirin. Piştikten sonra ezerek püre yapın. Bu karışımın içine dereotu ve kapari katıp karıştırın. Püreyi, dondurma kaşıklarına doldurarak servis tabağına koyun. Üzerini dereotuyla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı kuru bakla
2 adet limon suyu
3 adet kesme şeker
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kapari
5 dal dereotu

Çikolatalı cheesecake


Bisküvileri ufalayıp tereyağı ile karıştırın. İki adet alt kısmı açık küçük kalıbı tabağa yerleştirip karışımı kalıpların dibine bir parmak kalınlığında döşeyin. Krem şantiyi sütle çırpıp süzme yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı katıp karıştırın. En son kakaoyu ilave edip karıştırın, bisküvilerin üzerine dökün. 15 dakika buzdolabında bekletip kalıplardan çıkartın.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.