YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zerdeçallı tavuklu pilav
1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zerdeçal
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Tavuk etini, biraz tuz ekleyerek haşlayıp didikleyin. Tavuğun suyunu, pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı hazırlamak için; tereyağını eritin, üzerine doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip kavurun. Üzerine pirinç ve zerdeçalı da ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine dökün, suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlendirin.

Elmalı milföy tatlısı
5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyup ikiye katlayın. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.