YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ekmeksiz köfte
* 600 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 3 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
* Kimyon, karabiber
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. Fıstıkları tereyağında kavurup ince ince dövün ve köfte harcının içine ekleyin. Harçtan ince, yuvarlak köfteler yapıp fırında ya da tavada kızartın. Üzerine fıstıkları serperek servis yapın.

Acılı ezme
* 2 adet domates
* 3 adet közlenmiş kırmızı biber
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı acı pul biber
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* 4 dal maydanoz
Domatesi, közlenmiş kırmızı biber, sarımsak ve zeytinyağını blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisi, salça, pul biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Gül tatlısı
* 3 adet yumurta
* Aldığı kadar un
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* Bir tutam tuz
Şerbeti için:
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp ılıması için kenara alın. Hamur için gereken malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru beş dakika kadar dinlendirip ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin ve çatalın ucuna sarıp gül şekli verin. Çataldan çıkarmadan kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.