Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pekmezli revani

Pekmez, şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurta, kakao ve şekeri çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kalan malzemeleri ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Yağlanmış kalıba dökün, 180 derecedeki fırında pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER

3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
3 su bardağı su

ZEYTİNLİ EKMEK
Bir su bardağı unu; maya, toz şeker, tuz ve ılık suyla yoğurun. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış siyah zeytin ile un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup bir saat kadar dinlendirin. Kabaran hamurdan altı eşit beze yapıp yuvarlayın. Bir fırın kabına yan yana dizin. 190 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine zeytinyağı sürün.

MALZEMELER

30 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un

HAŞLAMA TAVUK KÖFTESİ
Tavuk kıyması, salça, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış kırmızıbiber ve ince bulguru yoğurup köfteler yapın. Tereyağını eritin, üzerine iki su bardağı su ekleyin. Kaynayınca köfteleri içine ekleyip 25 dakika kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

350 gr. tavuk kıyması
1 soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA