Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkan böreği

Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Hamurdan beş adet beze yapıp her birini tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üç adet hamuru üst üste tepsiye yerleştirin. İnce kıyılmış soğan, haşlanıp rendelenmiş patates, yumurta, peynir ve baharatları karıştırıp üzerine dökün. Diğer iki yufkayı da aralarına yağ sürerek böreğin üzerine kapatın. Üzerine erimiş tereyağı sürerek 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet patates
1 demet maydanoz
200 gr. beyaz peynir
5 dal taze soğan
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz

HAMURU İÇİ:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

ÇİLEKLİ TART
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurup tezgahta açın. Büyükçe bir bardak ağzıyla yuvarlaklar çıkarıp tart kalıplarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Labne peyniri, yoğurt ve balı karıştırıp, bir krema hazırlayıp tart kalıplarının içine paylaştırın. Üzerine çilekleri dizin.

MALZEMELER

200 gr. çilek

HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

KREMA İÇİN:
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı bal

CİPSLİ SOĞAN HALKALARI
Cipsi ufalayın. Soğanları halka şeklinde doğrayıp önce una, sonra süte, en son cipse bulayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 paket mısır cipsi
3 adet soğan
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA