YAZARA MAİL GÖNDER Etli bulgur pilavı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve şekeri ekleyip domatesin suyunda etleri pişmeye bırakın. Patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Arpa şehriyeyi tereyağında kavurun, üzerine bulguru ekleyin, suyu koyun. Pilav pişince patlıcanları ekleyip karıştırın. Etle birlikte servis yapın.

MALZEMELER

2 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı su
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber

MAYALI KEK
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt, limon suyu, ceviz içi ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Biraz suyla açılmış mayayı ve kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün. 10 dakika mayalanması için dinlendirin.190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 yumurta
10 gr. yaş maya
2 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon suyu

SEMİZOTLU MAKARNA
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün, zeytinyağıyla karıştırın. Semizotunun yapraklarını makarnaya ekleyin. Yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp makarnaya ekleyin.

MALZEMELER

1 demet semizotunun yaprak kısımları
1 paket makarna
Yeteri kadar su
250 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.