Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Üzümlü et sote

Rendelenmiş soğan, tereyağı, salça, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı etle ovun. Fırın kabına koyarak 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alın. Üzerine kuş üzümleri ve bir çay bardağı sıcak su koyarak ocak üstünde beş dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

UNLU YUMURTA SALATASI
Bir tencereye su koyun, kaynayınca mısır ununu döküp karıştırın. İçine tereyağını ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Servis tabağına aktarın. Ispanakları zeytinyağında sote edip mısır unlu karışımın yanına koyun. Haşlanmış yumurtaları üzerine koyun.

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
1 kaşık tereyağı
500 gr. ıspanak
Kaşar peyniri rendesi
4 kaşık zeytinyağı
4 adet yumurta
Tuz, karabiber

KREM KARAMEL
Yumurta, şeker ve sütü çırpın. Vanilyaları da ekleyip süzgeçten geçirin. Karameli hazırlamak için; esmer şekeri bir kabın içinde rengi kahverengi olana kadar kaynatın. Ocaktan alın, kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı, tatlıyı yapacağınız kaplara az miktarda dökün. Üzerine de yumurtalı sütlü karışımı paylaştırın. Fırın kaplarına yerleştirin. Kabın içine de bir miktar su doldurup 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı
1 tam yumurta
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı çiğ krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA