YAZARA MAİL GÖNDER Fesleğen soslu tavuk bonfile

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavukları ve halka şeklinde doğranmış sebzeleri kızartın. Unu tereyağında kavurun, süt ekleyip koyu bir beşamel hazırlayın. Fesleğen yaprakları, sarımsak, zeytinyağı ve hardalı robotta çekin. Etleri ve sebzeleri, aralarına beşamel sos dökerek kat kat dizin, üzerine fesleğenli sosu dökün.

MALZEMELER

400 gr. tavuk bonfile
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt

SOSU İÇİN:
1 demet fesleğen
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal

ERİKLİ PASTA
Labne, çiğ krema ve pudra şekerini çırpın, buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta kekinin bir parçasını süt ve şeker karışımıyla ıslatın, meyveleri döşeyin. Kekin diğer yarısını üzerine koyup yine sütle ıslatın. Üzerini kremayla kaplayıp meyvelerle süsleyin.

MALZEMELER

1 adet hazır pasta keki
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker

KREMASI İÇİN:
1 paket labne peyniri
1 su bardağı çiğ krema
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:
1 salkım üzüm
3 adet kırmızı erik

BİBERLİ HAYDARİ
Sarımsağı ezdikten sonra beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince doğrayıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 fincan zeytinyağı yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.