YAZARA MAİL GÖNDER Muzlu pasta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Milföy hamurlarını üç parmak eninde dikdörtgenler halinde fırın tepsisine dizin. Üzerine bir tepsi daha yerleştirip 15 dakika kadar pişirin. Yumurta sarısı, süt ve şekeri çırpın. Nişastayı ilave ederek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını katarak karıştırın. Soğuduktan sonra rendelenmiş muz ekleyip karıştırın. Kremayı milföy hamurlarının üzerine sürüp üst üste dizin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru
3 adet muz
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı

ZEYTİNLİ HİNDİ SOTE
Hindi etlerini dilimleyip zeytinyağında sote edin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve doğranmış zeytinleri ekleyin. Uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biber ve çarliston biberi ilave ederek kavurun. Baharatları ekleyip en son rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin.

MALZEMELER

400 gr. hindi göğüs eti
20 adet zeytin
1 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon

BEYAZ KURABİYE
Sıvı yağı ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini, fındığı döküp karıştırmaya devam edin. Elenmiş vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

1 çay bardağı kıyılmış fındık
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.