Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kuşbaşı doğranmış etleri tereyağında kavurun. Rendelenmiş soğanı ve küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Yarım saat kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Havuçlar pişinceye kadar pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet pancar
2 adet patates
1 adet havuç
300 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı

FINDIKLI MUFFİN
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip üzerlerine kakao serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Kakao

PIRASA ÇORBASI
Pırasaların başını kesip, temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin. İyice haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp biraz bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ilave edin. Hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet pırasa
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER