Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı lazanya

İri doğranmış enginarları tereyağında beş dakika soteleyin. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates, tuz ve karabiberi ekleyip soteleyip peyniri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Unu, tereyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine sütü ve tuzu ekleyip karıştırın. Fırın kabının tabanına beşamel sos ve lazanya koyun, enginarlı harcın yarısını dökün. En üstte beşamel sos kalacak şekilde kat kat işleme devam edin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet enginar
10 yaprak lazanya
1 çorba kaşığı tereyağı
10 adet kiraz domates
1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz

Tavuklu Alinazik


İnce doğranmış tavuk etlerini soğanla beraber beş dakika kavurun. Doğranmış sivri biberleri ve domatesi ekleyip, beş dakika daha pişirip baharatlarını ekleyin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, sarımsak ve yoğurtla beraber robottan geçirin. Patlıcanlı harcı servis tabağına alın, üzerine tavuk etlerini koyarak servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. tavuk göğüs eti
4 adet patlıcan
1.5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1/2 limonun suyu
4 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

ÇİKOLATALI AYÇÖREĞİ

Oda sıcaklığında beklemiş milföyleri üçgen şeklinde kesin. Rendelenmiş çikolata ve yumurta sarısını karıştırın. Milföylerin geniş kenarına harçtan koyup ayçöreği şekli verin. 200 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet milföy karesi
150 gr. bitter çikolata
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA